loader image

Cum arată studenția prin obiectivul aparatului de fotografiat? Concurs foto #TUIASI 2021

În fiecare an, studenții și profesorii #TUIASI ne arată cum văd studenția, decupată din viața lor de zi cu zi cu ajutorul aparatului de fotografiat sau al telefonului. A venit rândul tău să participi la ediția 2021 a concursului foto devenit tradiție la Universitatea Tehnică. Cele mai bune fotografii vor fi premiate în bani și evidențiate în cadrul unei expoziții organizate de Zilele Universității.

UPDATE: Clasamentul final al câștigătorilor concursului foto #TUIASI 2021:

I: La școală

 1. Bursuc Ștefana – Examenul în pandemie – 369
 2. Găman Florin-Cristian – La școală – 130
 3. BEST Iași – Project your future – 61

II. Viața în campus

 1. Borș Claudiu-Gabriel – Viața în cămin – 148
 2. BEST Iași – Books – the cheapest way to travel and it’s not because of the pandemic – 65
 3. BEST Iași – When Mom Said To Go Play Outside – 64

III. Experiențe internaționale

 1. Pintilei Mihaela – Experiența ca student Buddy alături de studenții Erasmus – 772
 2. Prutean Dumitru – Isn’t it breathtaking? Yeah, Erasmus is like this. – 636
 3. Armanu Gheorghiță Emanuel – Discovering scandinavian landscape and wildlife – 162

IV. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise

 1. Prutean Dumitru – Things take time, but they also require a lot of dedication – 584
 2. Rotariu Narcisa-Ștefania – MTC Team – 296
 3. Borș Claudiu-Gabriel – Open days – 174

V. Învăț și practic

 1. Prutean Dumitru – Working hard to be a worthy TUIASI engineer – 606
 2. Brânzei Bianca-Gabriela – LED kindness in your heart – 315
 3. Marcu Elena – O altfel de vedere panoramică – 125

VI. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor

 1. Telișcă Marius – Pe perioadă de pandemie, facem orele afară (cât ne permite vremea) – 643
 2. Boacă Gheorghiță – Concursul internațional „Design&Construct” 2021 – 118
 3. Gheorghiță Carmina-Constanța – Presence through absence – 93

VII. Spiritul TUIASI

 1. Borș Claudiu-Gabriel – Teamwork – 228
 2. Cotună Alisia-Gabriela – Împlinire – 161
 3. Galatanu Catalin Daniel – Distantati, dar studiem impreuna cu prof. Galatanu – 81

Departajarea finală se face în funcție de numărul de like-uri pe care fotografiile le adună până la sfârșitul zilei de marți, 2 noiembrie. În cazul în care fotografia a fost postată într-un album / o postare tip galerie, cu mai multe fotografii, se iau în considerare like-urile de la fotografie, nu de la postare / album.


Regulamentul:

 • Dă like pe Facebook paginii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași 👍
 • Postează fotografia sau fotografiile cu care vrei să te înscrii în concurs pe profilul tău de Facebook, cu hashtag-ul #TUIASI, în perioada 11 – 22 octombrie (ora 24). Fotografiile trebuie să îți aparțină.
 • Ai grijă ca fiecare postare să fie publică, nu vizibilă doar pentru prieteni:
 • Trimite-ne fotografiile printr-un mail la sarbatorim@tuiasi.ro. Acestea trebuie să fie de minim 8 megapixeli și fără watermark. Pentru a te asigura că imaginea e la mărime originală, va trebui să ne trimiți fișierul așa cum a fost generat de aparat / telefon / programul de post-procesare, nu să-l downloadezi de undeva unde a fost deja uploadat (Facebook, de exemplu), pentru că asta îi scade din calitate.
 • Scrie-ne în mail și categoria la care vrei să le înscrii, titlul fotografiilor și link-ul de Facebook unde le-ai postat. Nu uita să incluzi în mail și numele, prenumele, facultatea (și anul, pentru studenți).
 • Noi vom alege cele mai bune trei fotografii de la fiecare categorie, iar marți, 26 octombrie, anunțăm finaliștii.
 • Departajarea finală se face în funcție de numărul de like-uri pe care fotografiile rămase în concurs le adună până la sfârșitul zilei de marți, 2 noiembrie.
 • Miercuri, 3 noiembrie, anunțăm câștigătorii premiilor I, II și III, pentru fiecare categorie, pe pagina de facebook a TUIASI și pe site-ul Universității.
 • Te poți înscrie cu mai multe fotografii și la mai multe categorii ale concursului.
  În caz că o fotografie ajunge în finală, se contorizează like-urile primite de acea fotografie, nu de albumul / postarea din care face parte. De aceea, este recomandat să postezi fotografiile separat pe Facebook, și nu mai multe într-o singură postare.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate în bani și expuse. Din cauza situației epidemiologice, expoziția se va desfășura anul acesta online.

Categoriile concursului:

 1. La școală – Vrem să vedem școala cum o vezi tu. Trimite-ne fotografiile la care crezi că o să te uiți peste ani, când îți vei aminti cu nostalgie de perioada facultății.
 2. Viața în campus – Nimeni nu știe campusul mai bine ca tine, studentul. Decupează o bucățică din el cu ajutorul aparatului foto sau al telefonului și arată-ne și nouă ce îndrăgești tu cel mai mult la „Tudor”.
 3. Experiențe internaționale – Ai fost student Erasmus sau ai colegi veniți de peste hotare să studieze în Iași? Cu siguranță aveți momente amuzante și frumoase de împărtășit. Vrem să le vedem și noi!
 4. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise – Ai participat la concursuri studențești, la zile ale porților deschise sau ai amintiri din tabere cu colegii și prietenii? Ce moment mai bun decât Zilele Universității pentru a răsfoi albumele cu fotografii?
 5. Învăț și practic – Sigur ai amintiri din stagiile de practică pe care le-ai făcut la sfârșit de an sau din internship-urile de orice fel la care ai participat. Mai mult, poți să ne arăți la această categorie cum pui în aplicare ce ai învățat la facultate. Nu ezita și înscrie-te cu fotografiile tale în concurs!
 6. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor – Dragi profesori, arătați-ne ce vă face să vă îndrăgiți profesia de dascăl la TUIAȘI. Aveți vreun moment alături de studenți pe care vreți să-l împărtășiți? Suntem siguri că aveți fotografii care să „radiografieze” studenția de azi.
 7. Spiritul TUIASI – Orice te duce pe tine cu gândul la viața de student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Dă-ți frâu liber imaginației! De asemenea, și la această categorie invităm cadrele didactice să se înscrie cu fotografiile lor.

Premiile:

• Locul I – 250 de lei
• Locul al II-lea – 150 de lei
• Locul al III-lea – 100 de lei

Sunt 21 de premii în total, câte trei pentru fiecare dintre cele șapte categorii.

Prin înscrierea la concurs, participanții își asumă că fotografiile trimise le aparțin și sunt de acord cu folosirea ulterioară a acestora în materialele de prezentare ale TUIASI.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.