preloder

Doi studenți de la Inginerie Electrică au câștigat premiul întâi la un simpozion internațional

Doi studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut premii I la un important simpozion internațional – „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” – BACStud2020.

Studenții masteranzi Ștefania-Loredana Gălbău, Andrei Vasîlachi și Mihai Andrei Luca au participat în perioada 15 – 17 octombrie la manifestarea ajunsă la ediția a VI-a, Universitatea Agora din Municipiul Oradea și Băile Felix, jud. Bihor. Cei doi au fost coordonați de șef lucrări dr. ing. Bogdan Constantin Neagu și conf. univ. dr. ing. Gheorghe Grigoraș, cadre didactice în cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

„Studenții noștri au obținut două premii I cu lucrările «Strategii de integrare a vehiculelor electrice în rețelele electrice de distribuție», respectiv «Metoda programării pătratice succesive în optimizarea regimurilor permanente de funcționare ale rețelelor electrice»”

au precizat cadrele didactice coordonatoare

La nivelul acestei competiții au participat studenți din toate centrele universitare importante din țară sau din străinătate. Practic, au fost participanți de la 15 universități și de la Academia Română, fiind și participanți internaționali din mediul academic și privat: Institutul de Matematică al Academiei Sârbe de Științe și Arte, Universitatea din Novi Sad, Serbia, Universitatea din Belgrade, Serbia, New York University Abu Dhabi, Geographica Transilvania S.R.L., Universitatea din Szeged, Ungaria, și Seek&Partners S.P.A., Italy.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.