loader image

Echipa Facultății de Construcții și Instalații, cîștigătoarea Cupei TUIAȘI la fotbal

În perioada 29 – 30 martie 2014, la baza sportivă a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi s-a organizat Cupa TUIAȘI la fotbal interfacultăţi. Competiţia a avut ca scop lărgirea bazei de selecţie a echipelor sportive ce reprezintă universitatea, precum şi includerea studenţilor într-un program de pregătire specializat care ar avea ca scop final reînvierea spiritului a ceea ce a fost „Politehnica Iaşi”.

La Cupa „TUIAȘI” s-au înscris nouă echipe, de la următoarele facultăți:

  1. Automatică şi Calculatoare
  2. Construcţii şi Instalaţii
  3. Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului
  4. Ingineria Chimică şi Protecţia Mediului
  5. Mecanică
  6. Arhitectură „G. M. Cantacuzino”
  7. Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată
  8. Ştiinţa şi Ingineria Materialelor
  9. Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

Programul competiţional a fost gândit în sistem de turneu final, cu grupe, tocmai pentru a se putea desfăşura cât mai multe meciuri, iar cea mai bună echipă să fie cea câștigătoare.

În faza preliminară a competiţiei s-au constituit două grupe de câte patru, respectiv cinci echipe, câştigătoarele acestora şi respectiv echipele clasate pe locul al doilea calificîndu-se în finală.

Echipa câștigătoare a fost cea a Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii. Acesteia i-a fost acordată și o cupă, care va fi purtată din generaţie în generaţie de câştigătoarea turneului, cum se întâmplă și în cazul turneurilor finale organizate de UEFA.

În urma voturilor profesorilor de la Catedra de Educaţie Fizică şi Sport a TUIAȘI, precum şi a organizatorilor Cupei, la „Gala Laureaţilor” s-au acordat următoarele premii:

1. Cel mai bun portar: Alecu Levcuşă – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care s-a impus pe parcursul turneului printr-o agilitate şi determinare deosebită conducându-şi echipa din teren cu un spirit de fair-play, reuşind şi unele parade, pe cât de spectaculoase, pe atât de eficiente.

2. Cel mai tehnic jucător al competiţiei: Cristian Paiu – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care a fost o surpriză plăcută, impresionând prin tehnica în regim de viteză şi modul elegant de a lovi mingea, prin evoluţia sa intrând deja în vizorul decidenţilor de la echipa de minifotbal a Universităţii.

3. Golgeterul competiţiei a fost Agape Andrei – Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, un veritabil număr nouă, un vârf percutant care prin evoluţiile sale a impresionat, în mod plăcut, pe toată lumea.

Pentru detalii privind desfășurarea competiției descărcați PDF

Începînd cu anul 2013, TUIAȘI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obținând rezultate remarcabile printre care se numără:

 Locul al II-lea pe ţară la turneul final de miniftobal organizat la Sibiu de „Student Sport”, sub înaltul patronaj al Federaţiei Române de Fotbal;

► Locul I la turneul de minifotbal „Cupa de vară Iaşi” organizat de Federaţia Română de Minifotbal;

► Calificarea în sferturi de finală la turneul final al „Cupei Unirii” ediţia a IV –a, turneu organizat de Federaţia Română de Minifotbal.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.