loader image

Peste 1000 de participanți la Zilele Studentului Electronist

Pe 6 mai, începând cu ora 10.00, în Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) a avut loc deschiderea proiectului științific Zilele Studentului Electronist (ZSE).

Evenimentul, desfășurat între 6 și 11 mai s-a aflat la a treia ediție, fiind organizat de Liga Studenților Electroniști din Iași (LSETC)  împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) a TUIAȘI. La activitățile desfășurate au participat peste 1000 de studenți.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai firmelor care s-au implicat în proiect, precum și prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu Relațiile Internaționale și Imaginea Universitară la TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Ion Bogdan, decanul ETTI, ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești a TUIAȘI și Cristina Țurcanu, președintele LSETC. La deschidere a fost prezenr și inițiatorul acestui proiect, ing. Marian Petrariu, membru Alumni al Ligii Studenților Electroniști din Iași. Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu a ținut să sublinieze că „acest eveniment este o nevoie!”, remarcînd că LSETC a găsit o soluție pentru problema tinerilor absolvenți electroniști și că acest eveniment continuă să crească.

12 companii și premii de 4.000 de lei

ZSE au fost organizate împreună cu 12 parteneri din sectorul economic, printre care AE Electronics, Autoliv, Grupul PCB Electra și EMS Electra, Silicon Service, Ness, Microchip și Trias, Continental, Embarcadero, Delphi, Ericsson și Miele.

Fiindcă ZSE este un proiect adresat tuturor studenților și absolvenților ETTI, realizat pentru creșterea oportunităților de angajare, în cadrul ZSE său au avut loc prezentări de companii, s-au organizat interviuri, au fost oferite internship-uri sau chiar job-uri. Pe parcursul săptămânii, aproximativ 60 de studenți au putut să viziteze și companiile Delphi și PCB Electra, aceștia având contact cu industria electronică.

Totodată au fost organizate și două concursuri naționale: Concursul Național de Testare și Verificare PCB și Concursul Național de Circuite Electronice și Aplicații „Laurențiu Turic”. Premiile oferite participanților au fost în valoare de peste 4.000 lei. Câștigători au fost Crăiescu Ștefan, Figher Ionuț Daniel, Dumitrescu Gabriel (PCB), Tănase Petra, Iștoc Florin, Pădurariu Andrei (Secțiunea I), Mareș Maria, Drenciu Andreea, Stelea Ion (Secțiunea II), Nica Ioan, Dan Crăcan, Savinescu Ștefan (Secțiunea III), Platonov Marian, Chetrone Viorel, Nica Ioan Alexandru (Secțiunea IV).

Sâmbătă, 10 mai, a avut loc și a treia întâlnire a membrilor Alumni LSETC, fiind sărbătorită și împlinirea a 23 de ani de la înființarea organizației Liga Studenților Electroniști din Iași. Cu acest prilej, a fost prezentată și activitatea desfășurată în ultimul an, dar și planurile de viitor ale asociației.

Evenimentul s-a încheiat duminică, 11 mai, cu Trainingul de Leadership, susținut de Marius Crețu – membru Alumni LSETC.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.