loader image

Iași, orașul studenției tale. Dă viață ideilor în laboratoarele Universității Tehnice, între 13-17 aprilie

Toate cele 11 facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au pregătit activități antrenante, inovatoare și creative prin intermediul cărora elevii vor fi introduși în fascinanta lume a ingineriei și arhitecturii în cadrul proiectului „Iași, orașul studenției tale, porți deschise la universitățile ieșene”.

Astfel, în perioada 13 – 17 aprilie, în cadrul proiectului din care fac parte toate universitățile de stat din Iași împreună cu Primăria Muncipiului, TUIASI a pregătit zeci de evenimente pentru elevii curioși care vor păși pe holurile facultăților. În fața clădirii Rectoratului, Corpul T, vor fi amplasate 12 corturi unde  vor fi prezentate cele mai interesante invenții ale studenților, profesorilor și cercetătorilor universității, iar mai apoi, în laboratoarele celor 11 facultăți elevii vor putea să ia parte la experimente inedite: vor lucra direct pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiecții VR, vor vedea tehnologii care le permit să scrie cu ochii, vor controla roboții viitorului și vor afla cum arată materialele la nivel atomic.

În laboratoarele celor 11 facultăți vor putea asista la experimente în tunele aerodinamice, vor vedea platforme de simulare a cutremurelor, vor învăța cum se proiectează aplicații pentru telefonul mobil, vor dezbate avantajele și riscurile inteligenței artificiale, vor asista la experimente chimice spectaculoase, dar și la cele realizate cu lasere de cea mai înaltă performanță, și vor înțelege cum se folosește radarul, cum zboară dronele și cum se formează arcurile electrice. Elevilor li se vor prezenta materiale textile adaptabile la condiții extreme și vor putea vedea realizările studenților pasionați de inginerie, de la mașini de curse testate pe circuite de Formula 1, până la rochii create după ultimele tendințe din modă.

La punctul de lucru amplasat în fața Rectoratului, grupurile vor primi o hartă a campusului didactic, unde vor găsi sediile facultăților în care au loc experimentele inedite.

Dacă doriți să vă înscrieți la oricare dintre aceste evenimente, trimiteți un email cu datele dumnevoastră de contact pe adresa international@tuiasi.ro și de acolo veți fi puși în legătură directă cu reprezentanții facultăților TUIASI care se ocupă de organizare.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.