loader image

Șase medalii pentru cei șase studenți ai Politehnicii ieșene la Olimpiada internațională de matematică SEEMOUS 2019

Toți cei șase studenți care au participat din partea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași la cea de XIII-a ediție a Olimpiadei internaționale de matematică pentru studenți „South Eastern European Mathematical Olympiad for University – SEEMOUS 2019” s-au întors acasă cu medalii.

Tinerii politehniști ieșeni au reușit să obțină două medalii de argint și patru de bronz la competiția desfășurată între 12-17 martie 2019, anul acesta fiind organizată la Devin, în Bulgaria, sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din Bulgaria. La olimpiadă au participat 84 de studenți de la 16 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia, România și Turkmenistan.

Cei șase studenți medaliați provin toți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare: Cristian Grecu și Vlad Corduneanu au luat medalia de argint, în timp ce bronzul a fost obținut de Vlad Batalan, Iulian Rusu, Ioan Stanciu și Alexandru Berigoi.

„Anul acesta subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat, mai ridicat decât la alte ediții, dar este pentru prima dată când echipa Politehnicii ia medalii cu toți participanții. Este o generație foarte bună și avem speranțe foarte mari și pentru anul viitor, fiindcă au dreptul să mai participe și la ediția următoare. Sunt rezultate îmbucurătoare, se remarcă un trend ascendent”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI. Acesta a precizat că selecția celor șase membri ai echipei de matematică s-a făcut din peste o sută de studenți care s-au înscris inițial la Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică de la Politehnica ieșeană.

La centrul respectiv se pregătesc în permanență studenții care reprezintă universitatea la competițiile naționale și internaționale, sub îndrumarea profesorilor Ariadna Pletea, Marian Panţiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.