loader image

Maşină ca a lui Michael Schumacher, construită de studenţii ieşeni, a făcut senzaţie pe circuitul din Catalunya

Nouă studenţi de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” coordonaţi de profesorii Gabriel Ursescu şi Ciprian Ciofu au obţinut locul 16 şi multe laude de la juriul competiţiei internaţionale de pe circuitul din Catalunya, fiind singura echipă care a reuşit să obţină toate avizeţe tehnice de la prima prezentare la concurs.

După ce anul trecut au ratat competiţia internaţională „Formula Student” din cauza lipsei de fonduri, cei nouă studenţi de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” s-au ambiţionat şi finalizat maşina cu care au concurat apoi pe faimosul automobilistic spaniol din Catalunya.

La competiţia internaţională desfăşurată în perioada 29 august-3 septembrie au concurat studenţi din 25 de ţări ale lumii. Deşi au plecat în Spania cu maşina neterminată, cu două zile înainte de competiţie au muncit pe brânci şi au finalizat-o. Ba mai mult, membrul german al juriului a fost impresionat de maşina studenţilor ieşeni.

„Un membru din juriu ne-a spus că nici nu mai ţine minte de când nu s-a mai prezentat o echipă care să obţină toate avizele tehnice. Noi am trecut de toate, înclinarea la un unghi de 60 de grade, am respectat toate normele privind sunetul motorului, aici având o limită de decibeli. Maşina noastră are o viteză maximă de 166 de kilometric la oră, are un timp de accelerare foarte scurt şi un consum foarte bun, de 4,5 litri”, spune profesorul Gabriel Ursescu.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.