loader image

Peste 100 de elevi își testează creativitatea în mecanică la concursul „Dimitrie Mangeron”, organizat de Facultatea de Construcții de Mașini

Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează cea de-a XV-a ediție a Concursului de Creativitate Mecanică „Dumitru Mangeron”.

Acesta va avea loc pe tot parcursul zilei de vineri, 24 mai, este destinat elevilor pasionați și creativi în domeniul mecanicii și are două faze: o teză scrisă și o lucrare practică, care reprezintă construirea unui vehicul după o temă dată.

„Vehiculul se realizează integral de elevi, din piese mecanice, diverse elemente, iar apoi trebuie să creeze o poveste despre cum funcționează și la ce ajută mașinăria realizată de ei. Spre exemplu au trebuit într-un an să facă un modul selenar și au explicat ce funcții îndeplinește, dacă doar cară materiale sau și explorează, câți oameni ar încăpea în el, cine conduce etc. Povestea trebuie să surprindă funcțiile mașinăriei”,

a explicat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș, decanul facultății.

Anul acesta în organizarea evenimentului sunt implicate două licee: Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Iași și Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad.

La sediul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial se vor întrece, astfel, peste 100 de persoane, 14 echipe din toate județele din zona Moldovei formate din șase elevi și două cadre didactice. Pe lângă acestea vor mai veni la Iași și alți profesori care vor asista la proba scrisă și vor ajuta la corectură.

Programul complet poate fi consultat la acest link.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional al Educației, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.