loader image

Studenții de la Inginerie Electrică reprezintă Europa de Est la Shanghai

O echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a obținut premiul I la ediția regională a concursului Digilent Design Contest 2014 și va reprezenta zona Europei de Est la faza finală a concursului ce se va desfășura în China la Shanghai. Concursul Digilent se află la a X-a ediție, iar faza regională s-a defășurat în perioada 17-18 mai, la Cluj-Napoca.

Echipa cîștigătoare a fost formată din studenții Alin-Marian Adochiței și de Sergiu-Alexandru Costenciuc, care au fost coordonați de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc. Proiectul cu care a participat s-a numit Autoscaling Impedancemeter și a fost conceput pe baza unui modul cu microcontroller produs de Digilent, Cerebot MX4ck, prgramat în mediul Arduino și a unui circuit integrat AD5933, fabricat de Analog Devices. Sistemul are două moduri de lucru, manual și automat, salvează datele pe un card de memorie SD și afișează rezultalele pe un display OLED.

La competiție au mai participat încă alte trei echipe de studenți de la IEEIA. Echipa formată din studenții Sebastian Pascu și Marius Carp a obținut premiul Microchip Award, clasandu-se pe locul al 5-lea. Aceștia u fost coordonați tot de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc. Proiectul celor doi studenți, Smart Storm Hunter, este un sistem pentru măsurarea unor mărimi meteorologice cu următoarele funcții: sesizarea apropierii unei furtuni cu descărcări electrice, măsurarea temperaturii, a poziției geografice, a gradului de confort termic, afișarea informațiilor pe un ecran OLED și transmiterea prin SMS a unor mesaje de atenționare.

În urma rezultatelor obținute de echipele coordonate, profesorului Liviu Breniuc, coordonatorul celor două echipe, i s-a decernat premiul Excellent Adviser din partea organizatorilor.

La concurs au mai participat, de la IEEA, Cezar Pristavu, coordonat de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc, cu proiectul GSM&GPS Car Diagnosis System și echipa formată din Andrei Anghel și Eusebiu Burlacu, coordonată de prof. univ. dr. ing. Cristian Gyozo Haba cu proiectul Biker Assistant.

studentii-de-la-inginerie-electrica-reprezinta-europa-de-est-la-shanghai

Consursul Digilent este o competiție internațională de design a produselor hardware, adresată studenților din întreaga lume pasionați de electronică, design digital și inginerie electrică în general.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.