loader image

Premiul I la un concurs din Istanbul pentru studenții TUIAȘI

O echipă de trei studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a cîștigat premiul I la concursul internațional „19th International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students 2013” găzduit de Universitatea Boğaziçi din Istanbul, Turcia în perioada 4-11 mai 2013.

Aceasta a concurat împotriva a 21 de echipe din 14 ţări precum Croația, Egipt, Taiwan, Rusia, Statele Unite ale Americii, Franţa, Macedonia, Liban, Israel, Italia, Indonezia, Cehia, România, Turcia.

Echipa cîștigătoare a fost formată din Matei Lache și Vlad Panaite, studenți în anul al IV-lea la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii și Alexandra Cojocaru, studentă în anul al IV-lea la Facultatea de Arhitectură. Aceștia au prezentat un proiect intitulat “Adaptable Building Spaces Made of Kinetic Parts” („Structuri adaptabile din elemente kinetice”), coordonat de prof. univ. dr. ing. Magda Brosteanu şi asist. univ. dr. ing. Ioana Olteanu.

Concursul este organizat integral de studenţi și cuprinde, pe lîngă dimensiunea științifică și una culturală. Participanții au avut în program și activităţi de relaxare – grătar, timp liber de plimbare, dar şi vizite la muzee, moschei şi alte obiective turistice importante din Istanbul.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.