loader image

Premiul I la concursul „ISOVER Multi-Comfort House” pentru studenții TUIAȘI

O echipă de trei studenți arhitecți, doi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și un student de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București a cîștigat premiul I la faza locală a concursului internațional “ISOVER Multi-Comfort House”, ediția 2013.

Echipa câștigătoare a fost formată din Bianca Dobru și George Carapanu, studenți în anul al VI-lea la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași și Sebastian Lupu, student în anul al V-lea la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Aceștia au fost coordonați de arh. George Carapanu și prof. dr. ing. Irina Bliuc.  

Tema concursului din acest an a propus prezentarea unei perspective de dezvoltare a cartierului Lindenhof, (Curtea cu tei), din Mannheim, Germania, care să ofere cel mai bun grad de confort cu cel mai mic consum de energie posibil.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.