loader image

Premiul I și mențiune la Concursul studențesc Digilent Design Contest 2015

Trei studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au obținut prermiul I și o mențiune la faza europeană a ediției a XI-a a Concursului Studențesc Digilent Design Contest. Aceasta s-a desfășurat la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, în perioada 16-17 mai 2015. 

Concursul este orientat spre dezvoltarea aplicațiilor cu microcontrolere și circuite logice programabile, produse Digilent. La această ediție s-au calificat 20 de proiecte din Europa: 13 de la facultăți din România, dintre care 4 proiecte de la IEEIA și 7 de la facultăți din Franța, Italia, Grecia, Serbia, Polonia și Ungaria.

Echipa premiantă de la IEEIA a fost formată din doi studenți, Eusebiu Burlacu (anul IV, secția IAIE) și Sebastian Pascu (anul V, SIMM), coordonați de prof. univ. dr. Liviu Breniuc. Proiectul cu care au concurat este din domeniul electronicii medicale și a fost intitulat  “Health and Security Cloud System”. În principiu, problemele abordate în proiect au în vedere măsurarea parametrilor ECG, a activității pacientului, înregistrarea acestora local pe o memorie SDcard, afișarea lor pe un display OLED și transmiterea în Cloud a tuturor informațiilor în vederea studierii acestora de către persoanele interesate: medic, rude sau alte persoane autorizate.

Studentul Ionescu Alexandru (anul IV,  Informatică Aplicată), coorodnat de prof. Cristian Zet a obținut una dintre mențiuni, cu proiectul “Lab Test Bench”. Proiectul propune realizarea unui banc de test pentru circuite electronice, bazat pe module Digilent. Funcțiile realizate: osciloscop, generator de semnal și analizor de spectru.

Juriul a fost format din reprezentanți ai organizatorilor, cadre didactice din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Montpellier, Franta, reprezentanți ai firmelor Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA), XUP (Dublin, Irlanda), CML (Boise, SUA) și Microchip (București, România).

Proiectele prezentate în concurs sunt disponibile la adresa https://www.digilentdesigncontest.com/2015-eu-contest-entries.html

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.