loader image

Prima experiență a TUIASI la un târg online al universităților: „am constatat cât de individuală și personalizată este fiecare vizită virtuală”

Zeci de tineri au fost interesați să afle care este oferta educațională și care sunt posibilitățile de formare oferite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) în domeniile ingineriei și ale arhitecturii, în urma participării la prima ediție virtuală a RIUF – The Romanian International University Fair.

Standul TUIASI de la Virtual RIUF a fost actualizat cu informații noi, reunite într-un format nou, pregătit pentru interacțiuni multiple și destinat în principal acelor tineri interesați de educație în domeniile inginerie și arhitectură, care doreau să afle mai multe informații despre universitate, dar și despre avantajele sau dezavantajele studiului la Iași.

Acțiunea a fost coordonată de Prorectoratul responsabil cu Relațiile Internaționale de la TUIASI, condus de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu. În total, la standul virtual au fost prezenți opt reprezentanți ai universității, care au comunicat cu tinerii în scris sau audio-video pe platformele disponibile online: trei studenți, două cadre didactice, consilieri pentru orientarea în carieră, relații internaționale și admitere.

„În această perioadă a distanțării sociale, dar și a conectării și comunicării în medii virtuale, TUIASI a ales să vorbească cu elevii din toată țara despre viitorul educației lor. Prin comparație cu vizitele la stand în format fizic, de această dată am constatat cât de individuală și personalizată este fiecare vizită virtuală, cât de diferite sunt nevoile fiecărui elev și cât de curioase sunt demersurile pentru a afla mai mult! Experiența câștigată prin acest eveniment ne întărește convingerea că în mediul virtual este mai clar conturată personalitatea fiecărui participant și concentrarea pe nevoile individuale ne apropie mai mult de centrarea educației pe fiecare elev/student în parte, altfel mai difuz realizată când interacționezi cu un grup”

a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu

În viitor, prorectorul a precizat că universitatea se pregătește pentru participări la târguri similare și la nivel internațional, pentru recrutări de potențiali studenți din diferite țări și de stabilire de noi tipuri de parteneriate educaționale și de cercetare.

„Mulțumim și pe această cale tuturor celor care ne-au vizitat standul universității, pentru interacțiunile avute în spiritul comunicării și apropierii de interesul comun, de a reuși în continuare ca prin tehnologie, inginerie și arhitectură să conturăm mai înțelept lumea de astăzi și de mâine

a completat prof. univ. dr. Irina Lungu
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.