loader image

Reprezentanții Continental premiază cei mai performanți studenți ai unui curs organizat la Universitatea Tehnică

Mai mulți studenți ai Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) vor fi premiați de firma Continental pentru finalizarea unor cursuri de pregătire în software.

Mai exact, este vorba despre cursuri de pregătire de tip CAD (Computer Aided Design), platforma utilizată fiind CATIA. Evenimentul va avea loc marți, 12 decembrie, începând cu ora 17.30, în amfiteatrul MUS 2 – prof. univ. dr. Gheorghe Cașler.

Cursurile s-au desfășurat pe durata a opt săptămâni, începând din data de 9 octombrie, iar la acestea s-au înscris 300 de studenți din orice an de studiu. Ei au fost organizați în trei serii de predare, de câte 100 de participanți, făcând câte un curs pe săptămână. Studenții au fost îndrumați de specialiști în domeniu de la firma Continental, mai exact de Ionuț Crîșmaru, Bogdan Corneschi și Marian Boroș. „Ideea acestui curs a plecat de la specialiștii companiei Continental și a găsit sprijin la reprezentanții Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial. Beneficiile unor astfel de cursuri pentru studenții participanți sunt concretizate tocmai prin aceea ca temele de lucru sunt preluate din industrie, iar problematica atinsă de curs este aplicată”, au precizat reprezentanții facultății.

La finalul fiecărei ședințe, participanții au primit o temă pe care să o rezolve acasă, cerință care a fost verificată și ulterior notată, făcându-se astfel o ierarhizare a studenților. „Cursul și temele au fost făcute de către Continental, de oamenii care lucrează acolo. Fiecare temă a fost verificată săptămânal, punctată, obținându-se astfel o medie finală. Va fi oferită o diplomă de participare la curs, zece studenți vor primi o scrisoare de recomandare din partea Continental, ceea ce îi va ajuta foarte mult pe viitor. Dificultatea cursului a fost una ridicată, de la cursul cu numărul patru aceștia întâmpinând probleme de realizare efectivă a unui produs, fiind vorba despre lucruri care nu se prezintă în facultate”, a explicat prof. univ. dr. Cătălin Dumitraș, decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial.

Pe viitor, reprezentanții facultății au precizat că vor să extindă astfel de colaborări, să organizeze mai multe întâlniri cu reprezentanți ai companiilor de profil care să vină să vorbească la TUIASI cu studenții.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.