loader image

#ROVACCINARE: Informații oficiale despre campania de vaccinare anti-COVID

Campania de vaccinare în România împotriva coronavirus a început duminică, 27 decembrie 2020, primul român vaccinat fiind o asistentă medicală de 26 de ani. Puteți afla informații actualizate despre campanie pe #ROVACCINARE, platforma națională de informare privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Platforma oficială de informare cu privire la vaccinarea împotriva coronavirus.

Platforma #ROVACCINARE conține informații oficiale despre vaccinurile anti-COVID-19 și despre procesul de vaccinare în România. Puteți afla cum se autorizează un vaccin în Europa, cum s-a ajuns într-un timp record la dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, care sunt vaccinurile candidate și grupurile prioritare pentru vaccinare și de ce ar trebui să ne vaccinăm împotriva SARS-CoV-2.

Populația prioritizată pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este:

  • Etapa I: lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat
  • Etapa a II-a: populația cu grad ridicat de risc (adulți de peste 65 de ani și persoane cu boli cronice) și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale
  • Etapa a III-a: populația generală

La secțiunea Comunicate oficiale a platformei #ROVACCINARE puteți afla informații actualizate despre campania de vaccinare în România. Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări găsiți la secțiunea Întrebări și răspunsuri. La secțiunile Informații sigure și Informații înșelătoare găsiți cele mai utile informații despre cum sunt concepute și cum funcționează vaccinurile, respectiv cele mai frecvente dezinformări care circulă online. Vă recomandăm să vă informați folosind sursele oficiale de informare, pentru a evita eventuale surse îndoielnice în ce privește pandemia sau procesul de vaccinare.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.