loader image

Un student al Universității Tehnice participă la Universiada – Jocurile Mondiale Universitare

George Hobjila, student în anul I la Facultatea de Mecanică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), va participa anul acesta la proba de Taekwondo la Universiada, sau Jocurile Mondiale Universitare, competiție internațională multi-sportivă organizată de Federația Internațională a Sportului Universitar (FISU) pentru studenții atleți.

Ajunsă la cea de-a 30-a ediție, Universiada se va desfășura anul acesta la Napoli între 3 – 17 iulie 2019 și va fi gazda a peste 8.000 de sportivi ai universităţilor din 124 de ţări. „Este deosebit de potrivit ca un oraș italian să găzduiască cea de-a 30-a ediție a evenimentului, în condițiile în care Universiada de vară a început în urmă cu șase decenii în Torino”, a explicat studentul.

„Am reprezentat Universitatea întâi la Campionatul Național Universitar și de acolo am fost selectat mai departe pentru lotul național pe baza altor performanțe din anul 2019 în competiția de Taekwondo. Competiția care urmează e o șansă unică în viață și o oportunitate la care se ajunge foarte greu. Poate va fi ceva de viitor”

a declarat George Hobjila

George este practicant al sportului Taekwondo (arte marțiale de contact) din 2006, are centura neagră 1 dan și performanțe semnificative în ultimii ani la categoria „seniori”. Este Campion Național Universitar Taekwondo WT 2019, Campion Național Taekwondo WT 2018, câştigător al Cupei României Taekwondo 2018. Sportiv legitimat la CS Botoşani, antrenor Denis Matei (centura neagra 4 dan).

Taekwondo, una dintre cele 18 probe ale Universiadei, a fost introdusă ca disciplină olimpică, respectiv universitară în anul 2006. Numele competiției internaționale este o combinație între „universitate” și „olimpiadă”.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.