loader image

Studenții de la Arhitectură au proiectat 11 punți pietonale și le-au construit în dimensiuni reale, trecând cu ele peste râul Delnița din județul Suceava

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a organizat, în perioada 13 – 15 mai, un eveniment care a încercat să le sporească studenților atât simțul de creativitate, cât și cel practic: au construit poduri de lemn la dimensiuni reale cu care au trecut peste un râu din județul Suceava.

În mod concret, etapa a III-a a activității „Building Bridges” a pus 24 de studenți ai facultății, din anii al II-lea și al III-lea de studiu, în situația de a observa și înțelege structurile din lemn. Aceștia au avut de proiectate, apoi de realizat la scară reală și ulterior de testat 11 punți pietonale executate din lemn ecarisat.

În prima etapă, organizată pe 15 martie, tinerii au proiectat punțile și le-au expus în fața profesorilor coordonatori, în echipe de câte doi-trei. Ulterior, între 5 și 30 aprilie, modelele concepute de studenți au fost executate la scară 1:1 în laboratoarele Facultății de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. În această ultimă etapă, care s-a finalizat recent, 13 – 15 mai, studenții au montat și au testat structurile pe râul Delnița din județul Suceava.

„«Building Bridges» este un proiect extracurricular coordonat de șef lucrări dr. ing. Alexandrina Andon și drd. arh Alexandru Bucălău și implementat cu sprijinul Primăriei Comunei Fundu Moldovei (județul Suceava), Serviciului Public Județean Salvamont Suceava și Domeniului Cerbilor – Delnița, Sat Colacu”

au transmis reprezentanții Facultății de Arhitectură

Ulterior, pe pagina de internet a facultății și pe conturile rețelelor de socializare asociate acesteia vor apărea informații suplimentare despre progresul proiectului.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.