loader image

Studenții TUIASI au ocupat primele două poziții pe podium la un simpozion internațional organizat la Oradea

Studenții masteranzi Vlăduț Gabriel Tuntuc și Răzvan Dumitru Catană, de la Departamentul de Energetică, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), au obținut primele două poziții de pe podium la Simpozionul Internațional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” – BACStud 2021, ediția a VII-a.

Evenimentul a avut loc în perioada 14 – 16 octombrie și a fost organizat de Universitatea Agora din Municipiul Oradea și Băile Felix, județul Bihor, iar lucrările studenților au purtat numele „Management optimizat al cererii de energie cu limitarea bugetului consumatorului la nivelul casei inteligente” și „Simularea procesului de modernizare a parcului de transformatoare din exploatarea operatorilor de distribuție din România în perioada 2020-2030”.

Programul poate fi accesat la link-ul următor. Aceștia au fost coordonați de către șef lucrări dr. ing. Bogdan Constantin Neagu și conf. univ. dr. ing. Gheorghe Grigoraș, ambii de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.