preloder

Pokémon GO studențesc: Bobocii TUIASI au descoperit Universitatea în cadrul unui Treasure Hunt

55 de boboci ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au participat sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la un concurs de tip treasure hunt organizat de Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași în cadrul Zilelor Universității.

Scopul evenimentului, ajuns la a patra ediție, este de a integra bobocii în comunitatea academică a Universității prin explorarea campusului, a spațiilor de învățământ și de cercetare – un fel de
Pokémon Go studențesc.

11 echipe a câte 5 studenți reprezentând ligile și asociațiile afiliate TUIASI s-au întâlnit sâmbătă dimineața în campus, de unde, după un scurt training, au pornit, la intervale de câte 10 minute, una după alta, pe un traseu prestabilit: de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” traversând Bahluiul spre Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, iar de aici spre Copou, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

La fiecare facultate, studenții au ascultat expunerilor profesorilor implicați în competiție, au participat la experimente științifice și, pentru a progresa, la final au avut de identificat o serie de cuvinte cheie din domeniul tehnic sau al arhitecturii, acumulând puncte. Astfel, studenții au aflat ceva nou din specificul fiecărei facultăți, lărgindu-şi astfel aria de cunoaştere a Universității.

Primele trei echipe au fost premiate în bani, dar toți participanții au fost declarați câștigători, primind din partea Fundației o sacoșă cu materiale promoționale cu brandul Universității.

„Concursul «Treasure Hunt – Descoperă TUIASI» se adresează bobocilor şi are ca principal obiectiv explorarea campusului universitar, pentru crearea sentimentului de apartenenţă la Universitatea sub tutela căreia îşi defăşoară activitatea cele 11 Facultăţi. Tinerii reprezentanţi ai ligilor și asociațiilor afiliate TUIASI au urmat traseul desenat de noi și s-au întrecut contra cronometru în vânătoarea de «comori științifice», un fel de Pokèmon Go studențesc care i-a ajutat să cunoască mai bine Universitatea și să lege noi prietenii. Participanţii au urmărit prezentările cadrelor didactice, experimentele desfăşurate în cadrul spaţiilor didactice / de cercetare, s-au folosit de cuvinte cheie din domeniul tehnic sau al arhitecturii, au acumulat puncte. În final, toți au fost câștigători (8 echipe au primit diplomă de participare, obiecte promoţionale iar primele 3 echipe premii în bani)”

dr. ing. Daniel Covatariu
Președinte, Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași

Echipele premiate au fost:

  • Premiul I: SIMsons (ASAF SIM)
  • Premiul al II-lea: LSAC Team (Liga Studenților de la Automatică și Calculatoare)
  • Premiul al III-lea: CMMI Rangers (Liga Studenților de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial)
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.