loader image

Trei facultăți ale Universității Tehnice organizează sesiuni de pregătire gratuită la matematică pentru elevi

Trei facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) desfășoară cursuri gratuite de matematică pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, dar și pentru probele de admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Aceasta din urmă, alături de Facultatea de Mecanică și de Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, desfășoară cursuri în fiecare sâmbătă, la catedră aflându-se profesori ai Departamentului de Matematică de la TUIAȘI. Toate orele sunt programate sâmbăta, de la 10.00, mai puțin la Construcții de Mașini, unde pregătirea se desfășoară de la ora 09.00. Cererea este atât de mare încât la Automatică și Calculatoare, unde se lucrează inclusiv exerciții pentru admiterea la această facultate, orele se desfășoară în paralel în două amfiteatre.

„Se face pregătire pentru bacalaureat, probleme tipice pentru acest examen, se accentuează noțiunile predate în liceu, se exemplifică prin probleme și exerciții adecvate în raport cu tematica de bacalaureat. Pregătirea este gratuită pentru toți elevii din județ – ideea este tocmai de a veni în ajutorul celor care nu au posibilitatea să își plătească meditații și, într-un fel, să-i și fidelizăm față de universitate ca să devină viitorii noștri studenți”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, coordonatorul Departamentului de Matematică.

La AC și Mecanică pregătirea a început de pe 11 februarie, iar acum sesiunile au ajuns la a treia lună de când sunt organizate. Dacă cererea a făcut ca anul acesta și CMMI să organizeze cursuri, primele pregătiri suplimentare cu elevii s-au făcut în urmă cu cinci ani la AC, la Mecanică începând în urmă cu trei ani. 

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.