loader image

Trei medalii de argint și bronz pentru studenții TUIASI la ediția SEEMOUS 2018 găzduită de Universitatea Tehnică

Trei studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au obținut medalii de argint și bronz la cea de-a XII-a ediție a Olimpiadei internaționale de matematică pentru studenți „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2018”.

Competiția a fost organizată pentru a doua oară de TUIASI, sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din România (SSMR). La competiție au participat 21 de universități din Argentina, Bulgaria, Cehia, Grecia, Turkmenistan, Rusia și România.

Echipa universității a avut din nou o participare remarcabilă obținând trei medalii: o medalie de argint prin studenta Florina Pantilimonescu, de la Facultatea de Arhitectură «G.M. Cantacuzino» și două medalii de bronz prin studenții Vlad Corduneanu și Robert Brutaru, ambii de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Pentru studenta Florina Pantilimonescu este cea de-a doua medalie după cea de bronz obținută anul trecut la ediția organizată la Ohrid, în Macedonia”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

Studenții echipei au fost pregătiți la Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică (CPPM) sub îndrumarea profesorilor Ariadna Pletea, Radu Strugariu, Marian Panțiruc și Marcel Roman de la Departamentul de Matematică și Informatică al TUIASI.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.