loader image

Trei studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” au fost premiați la Competiția Națională de Matematică „Traian Lalescu”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-a clasat pe a doua poziție între universitățile tehnice din România ce au participat la finalul săptămânii trecute la Competiția Națională de Matematică pentru Studenți „Traian Lalescu”. La concursul organizat de Universitatea Maritimă din Constanța între 4 și 6 mai au participat în total 104 studenți de la cele mai importante 12 universități din țară care au în structura lor departamente sau facultăți de matematică.

Astfel, din delegația de nouă studenți de la TUIASI care a participat la competiție, Florin-Alexandru Vasluianu, din anul al II-lea de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a obținut locul secund la secțiunea profil electric, Facultăți Tehnice, Pentru-Dănuț Trăsnea, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, tot din anul al II-lea, a obținut o mențiune la aceeași secțiune, în timp ce Florina Pantilimonescu, de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, din anul I, a obținut a treia poziție la secțiunea profil neelectric, Facultăți Tehnice.

Noi ne-am prezentat foarte bine, având în vedere că după Politehnica București suntem a doua universitate de profil tehnic din țară ca rezultate. Condițiile de acolo au fost excelente, organizarea Universității Maritime a fost foarte bună și foarte serioasă. Subiectele au avut o dificultate similară cu cele din alți ani, iar competiția are o îndelungă tradiție, fiind organizată încă din timpul comunismului, și se bucură în continuare de o atenție deosebită din partea tuturor universităților mari din România”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

Fundația „Traian Lalescu” s-a implicat în organizarea competiției, oferind materiale promoționale și premii pentru studenții care au participat la concurs. În continuare, activitatea competițională a echipelor de studenți – matematicieni de la TUIASI va lua o pauză până în luna iulie, când reprezentanții Departamentului de Matematică și Informatică au anunțat că există posibilitatea participării la „International Mathematics Competition for University Students: IMC” ce va avea loc la Blagoevgrad, Bulgaria.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.