loader image

TUIASI organizează Conferința Internațională a Școlii Doctorale între 19 și 21 mai

În perioada 19 – 21 mai 2021 va avea loc la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale a Școlii Doctorale. Conferința a devenit o manifestare de tradiție dedicată studenților doctoranzi și are ca scop, conform organizatorilor, asigurarea unui cadru optim pentru comunicarea rezultatelor cercetării desfășurate de către doctoranzi, cât și schimbul de idei și inițierea de noi colaborări.

generica
generica

În cele trei zile de conferință vor fi prezentate lucrări în cinci paneluri, scopul fiind de a scoate în evidență noutățile din domeniile asociate celor 13 domenii doctorale de la TUIASI. Organizatorii s-au declarat plăcut surprinși anul acesta de numărul mare de persoane înscrise, fiind aproape 250 de participanți.

„Am observat de la o ediție la alta creșterea interesului studenților doctoranzi pentru eveniment. Evenimentul a luat amploare an de an, plecând de la 41 de lucrări prezentate în 2018 și crescând către 82 în 2019. Lucrările primite evidențiază interesul crescut al studenților doctoranzi pentru colaborare, schimb de idei, mai ales în această perioadă grea pentru desfășurarea activităților de cercetare. Tematica abordată este una extrem de diversificată, pornind de la cercetări experimentale, numerice sau analitice în domenii de nișă și ajungând către domenii de graniță între diferite ramuri ale ingineriei”

a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de la TUIASI

Conferința are ca scop crearea de legături între domeniile doctorale de cercetare, încurajarea inovării prin colaborarea interdisciplinară, dar și orientarea către internaționalizare. Prezentările vor putea fi atât în engleză, cât și în română, procesul de înregistrare fiind încheiat încă din data de 1 mai 2021.

„Ne bucură foarte mult că studenții doctoranzi ai TUIASI s-au adaptat ușor la restricțiile din ultimul an și la lucrul online, acolo unde a fost cazul, dovada fermă fiind numărul mare de teze de doctorat care au fost susținute în această perioadă. TUIASI încurajează cercetările interdisciplinare, având și o Școală Doctorală interdisciplinară, iar unul din rolurile acestei conferințe este și de a crea cadrul necesar dezvoltării cooperării dintre studenții doctoranzi din diferite domenii de doctorat”

a mai precizat prof. univ. dr. ing. Alina Minea

Mai multe detalii despre conferință pot fi identificate pe siteul dedicat evenimentului.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.