loader image

Un grup de elevi belgieni au urmărit experimente inovative în laboratoarele Politehnicii ieșene

Un grup de elevi de la Collège Sainte-Véronique, Liège, Belgia a vizitat în cursul zilei de miercuri, 8 mai, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Aceștia sunt prezenți la Iași ca făcând parte din Asociația Math.en.JEANS din Franța, ce are ca scop transformarea matematicii într-o noțiune mai puțin abstractă și să dezvolte competențele matematice ale elevilor în limba engleză, să îi ajute să înțeleagă ce presupune munca de cercetare.

Miercuri, 8 mai 2019, elevi și profesori au vizitat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, turul incluzând vizionarea de experimente în laboratoare ale Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată şi Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. Vizita a continuat cu vizitarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi” şi a Aulei Magna „Carmen Sylva” pentru ca apoi, în cadrul Departamentului de Matematică şi Informatică, invitaţii să participe la lucrări în cadrul proiectului MATh.en.JEANS.

Elevii sunt prezenți la Iași în perioada 5-12 mai 2019, la Colegiului Național Iași, unitate de învățământ ce face parte din proiect. Echipa din Belgia prezentă la Iași este constituită dintr-un cercetător de la Universitatea din Liège și 3 profesori și 14 elevi de la Collège Sainte-Véronique, Liège, iar echipa din România este alcătuită din prof. univ. dr. Radu Strugariu de la Departamentul de Matematică şi Informatică din TUIASI, doi profesori de la Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” și șapte profesori și 59 de elevi de la Colegiul Național Iași.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.