loader image

Un student al Universității Tehnice a primit medalia de argint la EURELECTRIC

Răzvan Mihai Pricope, student la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), s-a clasat pe locul al doilea la competiția de la Convenția și Conferința anuală EURELECTRIC „E-Lectricity – The Power Sector Goes Digital”, organizată la Vilnius în perioada 6 – 7 iunie 2016.

La această competiție studențească cu proiecte de tip video / animație / infografic au participat studenți din 23 de țări din Europa. Cinci studenți din România au fost prezenți, trei de la Universitatea Politehnică București și doi de la TUIAȘI. La final, studentul Răzvan Mihai Pricope a urcat pe podium, ocupând locul al doilea, după reprezentantul ţării gazdă a evenimentului, Lituania. Studentii ieșeni au fost pregătiți pentru acest concurs de ș. l. dr. ing. Ovidiu Ivanov.

Studenții care au participat la competiția de la Vilnius sunt:

 1. Dana CIUPĂGEANU, Facultatea de Energetică, UPB
 2. Ramona-Elena HULUBA, Facultatea de Energetică, UPB
 3. Tiberiu LATIŞ, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi
 4. Răzvan Mihai PRICOPE, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi
 5. Mihaela TELICEANU, Facultatea de Energetică, UPB

Sponsorii studenților:

 • CEZ Romania
 • ELSACO Grup
 • ENGIE Romania
 • ROMELECTRO SA
 • TRANSELECTRICA SA
 • VERBUND
 • VESTAS CEU Romania
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.