loader image

TUIASI a participat la două evenimente la University of Birmingham, organizate în cadrul unui proiect internaţional

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a participat vineri, 1 februarie 2019, la două evenimente organizate la University of Birmingham (UK), în cadrul unui important proiect internaţional tip COST, finanţat prin HORIZON 2020, lansat în 2016, proiect din care face parte şi instituţia de învăţământ superior ieşeană.

photo meeting Birmingham.jpg

Proiectul poartă numele de NANOUPTAKE: „Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake”. Cele două evenimente au fost: a patra întâlnire a Core Group (grupul de comandă) şi o întâlnire strategică cu reprezentanţi ai mediului industrial.

Evenimentele au fost găzduite de Departamentul de Inginerie chimică, University of Birmingham, UK. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi este membru de lucru al grupului de comandă şi al Comitetului de management al proiectului, prin prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor. Totodată, prof. Minea deţine şi poziţia de Dissemination Manager al acestei acţiuni COST.

Nanouptake (Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake) este o acţiune COST al cărei scop este de a coordona şi întări activitatea ştiinţifică realizând o bună cooperare între mediul academic, cercetare-dezvoltare şi industrie în domeniul utilizării nanofluidelor ca agenţi termici pentru aplicaţii în domeniul energiei solare, stocării de energie, creşterii eficienţei schimbătoarelor de căldură.

Pentru a accelera atingerea acestor obiective, s-a organizat o întâlnire dintre Grupul de comandă (Core Group) şi posibili parteneri industriali, pentru a identifica barierele din exploatare şi a creşte gradul de implementare a nanofluidelor în aplicaţii comerciale.

Totodată, grupul de lucru din proiect a discutat la Birmingham despre acţiunile care urmează a fi luate în lunile următoare pentru a stabili direcţiile de dezvoltare a cercetării. Totodată, au pus la punct şi detaliile pribind organizarea 1st International Conference on Nanofluids (ICNf2019) şi 2nd European Symposium on Nanofluids (ESNf2019), ce urmează a se desfăşura în Castelló (Spain) în perioada 26 – 28 iunie 2019, Spania. Mai multe informaţii despre conferinţă se găsesc aici.

Evenimentele au reunit participanţi din 10 ţări europene, cât şi participanţi din industrie din ţari cum ar fi: Spania, UK, Grecia, Olanda.

Componenţa Nanouptake Core Group:

Leonor Hernández, Universitat Jaume I, Spain

Laura Menéndez, Universitat Jaume I, Spain

Yulong Ding, University of Birmingham, United Kingdom

Patrice Estellé, Université Rennes 1, France

Bengt Sunden, Lund University, Sweden

Gawel Zyla, Rzeszow University of Technology, Poland

Matthias H. Buschmann, ILK Dresden gGmbH, Germany

Luis Lugo, University of Vigo, Spain

Oronzio Manca, Seconda Università degli Studi di Napoli, Italy

Alina Adriana Minea, Gheorghe Asachi Technical University of Iași, Romania

Sohel Murshed, Universidade de Lisboa, Portugal

Carlos Nieto Castro, Universidade de Lisboa, Portugal

Bartosz Zajączkowski, Wroclaw University of Science and Technology, Poland

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.