loader image

„Zilele angajatorului”: 40 de firme oferă studenților TUIASI posibilități de internship și angajare după finalizarea studiilor

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează în perioada 20 – 21 mai 2022 ediția a doua a evenimentului „Zilele angajatorului”, ce constă într-un târg de joburi și internshipuri, cât și un workshop.

Imagine de la prima ediție a evenimentului

„Evenimentul are ca scop pregătirea studenților pentru primii pași pe piața muncii și își propune să dea posibilitatea studenților de a avea discuții directe cu angajatorii, de a vedea care sunt opțiunile lor atunci când vor absolvi cursurile universitare, de a vedea așteptările angajatorilor, pentru a se pregăti din timp sau chiar oportunități de internship în aceste firme până la finalizarea studiilor”

au transmis reprezentanții TUIASI

La eveniment vor participa 40 de agenți economici din județul Iași și din regiunea centrală a Republicii Moldova. Domeniile de activitate ale firmelor participante vor acoperi toate domeniile de interes de studiu din TUIASI.

Evenimentul se va desfășura în zona amenajată din fața clădirii Rectoratului TUIASI și în sala de ședințe a universității.

În cea de-a doua parte a zilei va avea loc workshopul „Carieră și antreprenoriat pentru tineri. Evaluarea intereselor profesionale”, unde vor participa reprezentanți ai agenților economici, studenți și cadre didactice. De asemenea, vor participa reprezentanți ai departamentului SAS-TUIASI (Societatea Antreprenoriala Studențească), care vor discuta cu tinerii despre modul în care se pot pregăti să devină antreprenori si vor oferi exemple de studenți ce au performat în acest sens.

Evenimentul „Zilele angajatorului” este organizat în cadrul proiectului „Lanţ valoric integrat pentru îmbunătăţirea pieţei muncii – IVAC” 2SOFT/1.1/94, proiect finanțat prin Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.