loader image

Aproape 300 de elevi vor participa la Simpozionul „High School Science Projects”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimică

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de   la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 09.00, a XI-a ediție a Simpozionului științific preuniversitar „High School Science Projects”.

generica

În premieră, manifestarea se va desfășura în format hibrid: on-line folosind platforma Google Meetși și on-site – la sediul facultății din Bd. Dimitrie Mangeron, Nr. 73.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea 275 de elevi coordonați de 65 de cadre didactice de la 50 de unități de învățământ din 17 județe: Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea și din București. Cele 78 de lucrări înscrise în competiție au fost grupate de organizatori, în funcție de tematica acestora, în șase secțiuni.

În pauza dintre cele două ședințe de prezentare, participanții sunt invitați să participe la expoziția de pictură „Semn și Simbol”, coordonată de prof. Vînău Vicențiu și prof. Sabie Ovidiu, care cuprinde 20 de lucrări ale elevilor de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

După încheierea prezentărilor, în intervalul de timp necesar stabilirii premianților manifestării, participanții sunt invitați să asiste la două prezentări de modă: „Parada Primăverii” coordonată de prof. Ariton Gheorghița și prof. Nastasă Loredana de la Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” din Șcheia, Iași și „Parada Artiștilor” coordonată de elevii Stavarache Adelina (președinte) și Goria Darius din Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

Manifestarea se va încheia cu o tombolă, la care elevii participanți pot câștiga diverse premii oferite de sponsorii ediției a XI-a a HSSP: NITECH, Polisano Pharmaceuticals, Q-Test, Leier, AnalytikJena, VOLTAX Solar Systems, Rodotex și GreenFiber. 

Premiile obținute de participanți și imaginile surprinse în timpul desfășurării simpozionului, expoziției de pictură, paradelor de modă și tombolei vor putea fi vizualizate accesând link-ul:  http://www.ascchemis.ro/hssp.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.