loader image

Facultatea de Inginerie Chimică pregătește pe 13 aprilie a VIII-a ediție a „High School Science Projects”

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, a VIII-a ediţie a Simpozionului ştiinţific preuniversitar „High School Science Projects”.

La manifestare și-au anunțat participarea aproximativ 90 de elevi coordonați de 35 de cadre didactice, de la diverse unități de învățământ, precum școli gimnaziale, licee tehnologice și teoretice, colegii naționale, din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Cluj, Iași, Neamț și Suceava. În funcţie de subiectele abordate, cele 36 de lucrări înscrise au fost grupate în trei secţiuni de prezentări orale: „Aplicații ale chimiei”, „Caleidoscop științific”, „Protecția mediului” şi o secţiune de postere.

Conform tradiției, organizatorii au pregătit participanţilor câteva momente atractive, care evidenţiază legăturile dintre ştiinţă, artă şi creativitate:

  • parada modei – colecţia „Eco shic” – rochii şi costume confecţionate din materiale reciclabile, coordonator prof. Iuliana Negrea de la Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca
  • prezentare „hair style” – „Coafuri fantezie bazate pe împletituri și bucle”, profesori coordonatori: Alina Mihaela Gherasim, Mihaela Beleuz, Adriana Bustine și Lucia Naum de la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Iași

În finalul manifestării, înainte de festivitatea de premiere, elevii sunt invitați să participe la o tombolă cu premii, oferite de sponsorul principal al ediţiei a VIII-a a High School Science Projects – Lions Club Iasi D. Imaginile surprinse în timpul desfăşurării simpozionului, prezentărilor de modă și tombolei, programul manifestării şi arhiva cu ediţiile anterioare vor putea fi vizualizate accesând link-ul:  http://www.ascchemis.ro/hssp , începând din 15 aprilie 2019.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.