loader image

ICCE 2022, a VI-a ediţie a Conferinței internaționale în domeniul Ingineriei Chimice, organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează online, în perioada 5 – 7 octombrie 2022, o importantă conferință internațională la care vor participa 125 de cercetători din 11 ţări: Algeria, Franta, Italia, Portugalia, Rusia, Spania, Ungaria, Danemarca, Berlgia, U.K. si România.

Aceasta are ca tematică principală cele mai importante noutăți din domeniul Materialelor şi Proceselor Inovative pentru o Dezvoltare Durabilă. Desfășurată sub numele „International Conference on Chemical Engineering”, (ICCE 2022), conferința a ajuns la cea de-a VI-a ediție.

Se vor prezenta 90 de lucrări sub formă de „flash presentation”, iar mai multe personalităţi din domeniul Inginerie Chimice vor susține conferințe plenare: dr. Carol Sze Ki Lin – City University of Hong Kong, dr. Benoît Cagnon – University of Orleans, prof. Chenyu Du – University of Nottingham şi dr. Sabino De Gisi – Bari Polytechnic. La conferință vor participa și parteneri industriali: VWR International GmbH.

Programul ştiințific oferă posibilitatea abordării numeroaselor domenii de studiu din domeniul ingineriei chimice, reunite în 3 mari secţiuni: Advanced Materials, Manufacturing and Processes; Biotechnology and Bio-industries şi Environment and Sustainability.

„Această manifestare ştiintifică constituie o oportunitate pentru schimbul de opinii şi de experienţă, pentru crearea şi întărirea punţilor de colaborare între diferite grupuri de cercetare, pentru stabilirea de noi parteneriate şi pentru afirmarea tinerilor cercetători”

au precizat organizatorii

Deschiderea conferinţei este programată miercuri, 05 octombrie, de la ora 11.00. Programul şi toate detaliile legate de conferinţă pot fi consultate pe pagina web dedicată evenimentului

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.