loader image

„Interfețe creier – calculator: aplicații inginerești și medicale” la Serata „Procopiu” de la Palatul Culturii

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va fi prezentă la evenimentul „Interfețe creier – calculator: aplicații inginerești și medicale” care are loc joi, 20 februarie 2020 la Palatul Culturii din Iași.

La eveniment vor participa prof. univ. dr. ing. Marian Poboroniuc, profesor de Robotică și Controlul Neuroprotezelor, șef lucr. dr. ing. Dănuț Irimia, asistent Alina Baciu, dar și doctoranzii Alexandru Mitocaru şi Andrei Iulian Roman. Evenimentul va începe de la ora 18.00 în Sala „Ștefan Procopiu”, intrarea fiind liberă. Pentru a participa este nevoie de o rezervare care poate fi făcută pe adresa esteemro@gmail.com.

Conform organizatorilor, evenimentul va aborda controlul neuroprotezelor şi interfeţe creier-calculator în domeniul medical al recuperării persoanelor cu handicap neuromotor, provocat de leziuni la nivelul sistemului nervos central, de exemplu accidentul vascular cerebral, dar şi perspective în a crea dispozitive inteligente care susţin deplasarea voluntară a persoanelor paralizate. În luna mai 2018, la serată s-a discutat despre sistemele tip robot și interfețele creier-calculator.

„Seratele Procopiu la Palat” sunt organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.