loader image

Specialiști din toată țara participă la Iași la „MUST-ul de Arhitectură”

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” alături de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Iași, organizează o nouă ediție a „MUST-ului de Arhitectură”, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Moldova.

Astfel, până pe 15 noiembrie, la Iași se vor reuni arhitecți, artiști și oameni de cultură, în scopul apropierii domeniului arhitectural de oameni și problemele lor, propunându-le să reflecteze și eventual, să clarifice percepțiile asupra mediului construit actual.

Anul acesta „MUST-ul de Arhitectură 2019” se află la cea de-a V-a ediție și se va desfășura împreună cu Regionala de Arhitectură Moldova – R.A.M. 2019, aflată la cea de-a treia ediție, în Sala Verdi din cadrul Congres Hall și Atrium Palas Mall Iași.

„Grupul țintă vizat în cadrul acestui proiect sunt arhitecții din zona Moldovei, publicul interesat de acest domeniu, studenții de la facultățile de arhitectură, profesioniști din domenii conexe cu acest domeniu”,

au precizat reprezentanții Facultății de Arhitectură.

În mod tradițional evenimentul cuprinde următoarele categorii:

  • MUST Be There: workshop-uri organizate de Asociația Studenților Arhitecți din Iași și de Asociația De-a Arhitectura;
  • MUST See: expozițiile rezultate în urma workshop-urilor, expoziții de fotografie și cele care reunesc proiectele participante la concursurile de arhitectură;
  • MUST Join: o invitație la dezbaterile deschise în cadrul meselor rotunde organizate pe diverse teme;
  • MUST Hear: conferințe susținute de personalități din domeniul arhitecturii și din segmente conexe ale acesteia, precum sociologie, filosofie sau literatură, precum și prezentări ale firmelor specializate

„Edițiile trecute ale «MUST-ului de Arhitectură Iași» au creat un mediu adecvat schimbului de idei între invitați și public. În acest cadru au avut loc ansamblu de conferințe și întâlniri cu profesioniști din țară și străinătate, expoziții, ateliere și alte activități organizate în parteneriat cu OAR Filiala Bacău-Neamț, OAR Filiala Nord-Est, Facultatea de Arhitectură «G.M. Cantacuzino» Iași, ARHIAS Iași, ASAI și Uniunea Arhitecților din România, Filiala Iași”

au mai punctat organizatorii

La linkul acesta puteți citi programul integral.

Evenimentele au debutat pe 11 octombrie cu celebrarea a 100 de ani de la nașterea arhitectului Nicolae Porumbescu, care a marcat un capitol important în arhitectura românească și a format serii memorabile de specialiști, la Academia Română Filiala Iași. A urmat organizarea conferinței „Specialiștii ferestrelor, fațadelor și sticlei” pe data de 17 octombrie la Hotel Select Iași și o serie de workshop-uri și expoziții pentru studenți și arhitecți în perioada 21-24 octombrie.

Zilele în care vor avea loc conferințele invitaților noștri au fost stabilite pentru 25 și 26 octombrie, în ultima zi a MUST-ului de Arhitectură 2019 având loc premierea celor mai bune proiecte expuse în cadrul Regionalei de Arhitectură Moldova – R.A.M 2019.

Statele care vor avea titulatura de țări invitate în cadrul acestui festival sunt fi Republica Moldova, Ucraina, Italia, Turcia, India, Olanda și Marea Britanie, reprezentate de personalități marcante din domeniul arhitecturii, ce vor susține expuneri prin care vor introduce auditoriul în ambientul arhitectural al comunităților din care provin.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.