preloder

Acad. Bogdan Simionescu, distins cu titlul de Membru de Onoare în Grad de Comandor al Ordinului Militar România

Vicepreședintele Academiei Române, academicianul Bogdan Simionescu, cadru didactic al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a primit vineri, 6 septembrie 2019, titlul de Membru de Onoare în Grad de Comandor al Ordinului Militar România.

Distincția a fost acordată „pentru contribuția la păstrarea și cultivarea valorilor naționale”, într-o ceremonie festivă la care au participat Lăcrămioara Stratulat, manager al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iași, colonel dr. ing. Adrian Constantin, preşedinte al Ordinului Militar de România, prof. dr. Traian D. Stănciulescu, comandor al Ordinului Militar de România, acad. Constantin Toma, Mihai Chirica, primarul Iașului, și colegi ai vicepreședintelui Academiei Române de la Universitatea Tehnică și Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”. La eveniment a fost prezent și ministrul Cercetării și Inovării, prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc, de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a TUIASI, decan ales al acestei facultăți, care a vorbit despre faptul că acad. Bogdan Simionescu a susținut întotdeauna tradițiile românilor.

„Ordinul Militar de România își propune să determine valoarea academică și universitară să-și exprime părerile și ideile nu numai în spațiul cultural-educațional, ci și în cel social, încurajând implicarea intelectualilor autentici în viața cetății. Eu rezonez deplin cu această idee și încerc, la rândul meu, să utilizez puterea exemplului personal pentru a îndemna intelectualii autentici ai țării să participe activ la viața societății. Primirea titlului de Comandor al Ordinului Militar de România mă onorează și, în același timp, mă obligă să continui să mă implic”

a declarat acad. Bogdan Simionescu

La finalul ceremoniei a avut loc un moment cultural-artistic susținut de poeta Shanti Nilaya și de soprana Diana Bucur, prim-solistă la Opera Națională Română din Iași, alături de violonistul David Marcian, iar acompaniament pian a fost oferit de Ionela Butu și Alina Pavalache.

Fondat în anul 2008, Ordinul Militar de România este membru EUROMIL – Organizaţia Europeană a Asociaţiilor Militare – cu sediul la Bruxelles, iar, EUROMIL, înființat în 1972, este partener oficial al Parlamentului European, NATO şi OSCE.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.