loader image

EBEC Romania & Republic of Moldova s-a ținut la TUIASI între 13 – 16 mai. Două echipe vor pleca în etapa următoare în Croația

Etapa a doua a competiției European BEST Engineering Competition (EBEC), în care au concurat studenți din Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca, București și Iași, a avut loc la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asaci” din Iași (TUIASI) în perioada 13 – 16 mai 2022. Finaliștii EBEC Romania & Republic of Moldova, o echipă din Iași și una din Chișinău, vor merge mai departe în Zagreb, Croația.

Ziua de vineri, 13 mai, a debutat cu deschiderea oficiala a evenimentului, unde participanților le-au fost prezentat evenimentul, dar și programul pentru următoarele zile, companiile partenere și un discurs al prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale.

„Ne bucurăm să vă primim la TUIASI. Sunteți oricând bineveniți aici pentru a vă continua studiile, pentru a vă perfecționa în domeniul care vă pasionează sau pentru a urma un nou domeniu de studiu. Veți întâlni aici mereu oameni primitori, care să vă ajute și să vă îndrume”,

le-a urat prorectorul studenților veniți din celelalte orașe.

EBEC este un eveniment anual organizat de Board of European Students of Technology și reprezintă cea mai mare competiție inginerească în timp real organizată de studenți, dedicată facultăților din domeniul tehnic.

Scopul evenimentului este de a aduce companiile mai aproape de studenți și colaborarea pentru a găsi soluții la problemele actuale ale societății.

Echipele sunt formate din patru persoane, care îndeplinesc o probă interdisciplinară de tip Innovative Design (proba practică) sau o probă de tip Case Study (studiu de caz). Temele acestor probe pot fi propuse chiar de către companiile partenere.

În cadrul probei de Innovative Design, concurenții au de soluționat o problemă îmbinând creativitatea și cunoștințele pentru a dezvolta o nouă tehnologie sau a îmbunătăți una deja existentă. La Case Study, studenții analizează și rezolvă o problemă contemporană a societății, folosindu-se de tehnologii deja existente, fără a construi un dispozitiv, doar dezvoltând o soluție teoretică.

Echipa The Code Keepers, din Chișinău, a câștigat proba de Innovative Design, iar echipa TechLite, din Iași, a câștigat la Case Study.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.