loader image

Elevii Colegiului Național au vizitat laboratoarele Facultății de Construcții de Mașini

40 de elevi ai Colegiului Național Iași au vizitat miercuri, 8 martie, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, ca parte a activităților desfășurate de către unitatea de învățământ în cadrul programului Școala Altfel. Aceștia au fost însoțiți de un număr de cadre didactice de la Colegiul Național, delegația fiind condusă de către profesorul Costel Gologan.

La facultate, elevii au fost întâmpinați de către prof. univ. dr. ing. Cătălin Gabriel Dumitraș, în amfiteatrul MUS 1, care le-a prezentat un scurt istoric al facultății, cât și o descriere a domeniilor de inginerie industrială și mecanică. Aceștia au fost împărțiți ulterior în grupe de lucru și au vizitat departamentele facultății – Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Mașini Unelte și Scule, Mecanica Fluidelor, Mașini și Acționări Hidraulice și Pneumatice și Fizică.  

Vizita acestora a fost una antrenantă, elevilor fiindu-le prezentat tunelul aerodinamic nestaționar, care este unicat în țară. Apoi aceștia au realizat o serie de experimente cu un laser la departamentul Fizică, au realizat măsurători cu un echipament de mare precizie MITUTOYO cu comandă numerică, le-au fost prezentate modele 3D de autoturisme realizate de către studenții facultății și au văzut o serie de alte echipamente precum – mașina de prelucrat prin electroziune, un echipament de tăiat cu laser, mașina de lipit cu ultrasunete și mașina de injecția mase plastice.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.