loader image

Ideile de afaceri inovatoare ale studenților Universității Tehnice, pe podiumului competiției naționale Company of the Year

Echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) – OMU (One Modular Unit) a câștigat premiul al treilea în finala competiției Company of the Year 2019.

Junior Achievement România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®, pe scena Ateneului Român, start-up-urile câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2019.  Evenimentul a reunit peste 600 de elevi, studenți, profesori, oficiali și reprezentanți ai companiilor care investesc în programe educaționale.

O.M.U. (One Modular Unit) a câştigat premiul al treilea ȋn finala competiției Company of the Year 2019 propunȃnd o nouă paradigmă a locuirii. O.M.U. este un produs versatil şi ȋn acelaşi timp o reţea de locuire, pentru cei care doresc o locuinţă ieftină, modulară, transportabilă şi sustenabilă, fară a fi privaţi de  libertatea de a se reloca, de a călători şi de a experimenta.

Echipa formatǎ din Daniel Movilă şi Gabriel Achite (consultant de business ȋn cadrul echipei), ambii studenți ai Facultǎţii de Arhitecturǎ „G.M. Cantacuzino” de la TUIASI, respectiv George Jitariu, student al Facultǎții de Fizicǎ al Universitǎții „Alexandru Ioan Cuza”, a avut ca profesor coordonator pe conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate de la Departamentului de Inginerie şi Management.

Participantă ȋn finală a fost şi echipa FANTASTIC DRESS – studenți Ioana Candea, Alexandra Tomache, Alexandru Druțu şi Mǎdǎlina Tiba, toți de la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial, specializarea Inginerie şi Management, coordonată de către șef lucrări dr. ec. Brîndușa Tudose, din cadrul aceluiași departament.

Ȋn aceeaşi gală, TUIASI a fost premiată ȋntr-o competiţie lansată ȋn cadrul programului Universitatea Antreprenorială. Derulată cu susținerea Romanian-American Foundation, aceasta prevede acordarea de granturi pentru susținerea proiectelor antreprenoriale pentru profesori și studenți în huburile universitare.

„Evenimentul care se va desfăşura ȋn perioada imediat următoare ȋn universitate, a doua ediţie Innovation Day, vizează ȋncurajarea colaborării ȋntre facultăţi, unul dintre obiectivele asumate ȋn planul managerial. La această sesiune interactivă vor participa profesori, studenți, reprezentanți din Consiliul de Administrație, din conducerea facultăţilor şi reprezentanți ai partenerilor din mediul de afaceri. Aceștia, lucrând în echipe mixte, vor identifica și dezbate soluții fezabile de dezvoltare a abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, vor stabili măsuri concrete de implementare și valorificare a resurselor proprii și vor analiza fezabilitatea unor teme de licenţă elaborate de către echipe mixte de studenți de la facultăți diferite. Evenimentul este o activitate din cadrul programului Universitatea Antreprenoriala, desfășurat ȋn universitatea noastră ȋncepȃnd din 2016 ȋn parteneriat cu Junior Achievement Romania”

a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Gala JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!® este un eveniment internaţional organizat de către Junior Achievement şi dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor și studenților implicați în programe educaționale naționale și internaționale de tip „learning by doing”, precum și a companiilor și profesioniștilor care încurajează și susțin dezvoltarea legăturii dintre comunitatea academică și cea economică din România.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.