loader image

Universitatea Tehnică a încheiat un parteneriat cu organizatorii AFTERHILLS și oferă cazare pentru participanții la festival

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a încheiat un parteneriat cu organizatorii festivalului AFTERHILLS în urma căruia va pune la dispoziție circa 900 de locuri de cazare în căminele T18 și T19 pentru persoanele care își cumpără bilet la festival.

Cum anul acesta AFTERHILLS va avea loc în două weekenduri, 23-25 august și 30 august – 1 septembrie, Politehnica ieșeană a încheiat parteneriatul pentru ambele weekenduri. Practic, cele două cămine vor fi oferite, cu inventar cu tot, organizatorilor, care se obligă să asigure paza și curățenia, universitatea încasând o contravaloare în funcție de numărul persoane care vor fi cazate.

„Este un festival adresat tinerilor, chiar mulți dintre studenții noștri au participat la edițiile din anii anteriori și este o bună posibilitate atât pentru a crește vizibilitatea universității, cât și de a ne implica mai mult în astfel de evenimente sociale. Rostul unei universități, până la urmă, este acela de a avea în permanență porțile deschise către comunitate și către interesele tinerilor care studiază la TUIASI. Să ne uităm doar la exemplul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și la colaborarea pe care o are cu organizatorii festivalului UNTOLD”

a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector al universității.

Parteneriatul presupune și o resursă importantă financiară pentru universitate, care nu folosea căminele în perioada respectivă și nici nu va chema oamenii special la lucru în lunile de vară, fiindcă paza și curățenia sunt asigurate de organizatorii AFTERHILLS. Banii obținuți în urma acestui contract vor fi reinvestiți în campus, în renovări și recondiționări ale căminelor și în revitalizarea spațiilor verzi, un proiect început deja din 2017 de către Direcția Servicii Studențești, în colaborare cu studenții Facultății de Arhitectură.

Organizatorii AFTERHILLS au anunțat că ediția de anul acesta va fi împărțită în două mari segmente: primul este weekendul 23-25 august, AH #dici, ce este „dedicat tinerilor iubitori de trap, EDM și trance, dornici să petreacă 72 de ore alături de cei mai în vogă artiști”, în timp ce al doilea, AH #dicinu, va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie, fiind „weekendul în care vor performa artiști și trupe live, într-o atmosferă chill, conturată de voie bună, workshopuri și arte vizuale”.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.