loader image

Premii pentru studenții TUIAȘI la un concurs național de microcontrolere

Unsprezece studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) au cîștigat premii la a IV-a ediție a Concursului Național Microcontrolere şi Aplicaţii „Mihai Konteschweller”.

Aceștia au format cinci echipe și provin de la facultățile de Automatică și Calculatoare (AC) și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) ale TUIAȘI. Competiția a fost organizată de ETTI pe 17 mai 2013.

Echipa compusă din Ștefan Ceparu și Daniel Maxim și coordonată de conf. dr. ing. Dan Dobrea de la ETTI a cîștigat premiul al III-lea și premiul special CONTINENTAL, cu proiectul ”Automotive Intelligence Interface System”

De la aceeași facultate, echipa din care au făcut parte Vlad Azoiței, Florin Daniel Ilieș și Ionuț Ioniță, studenți în anul al III-lea, a obținut premiul special CONTINENTAL cu proiectul „Vehicul autonom cu control la distanță”. Proiectul a fost coordonat de ș. lcr. dr. ing. Cristian Aghion.

Un premiu special Microchip a fost acordat echipei care a realizat proiectul ”Intelligent Car”. Din echipă au făcut parte Dragoș-Mihai MorărescuIonuț-Alexandru Roman și Ana-Maria Ticu, studenți la AC. Ei au fost coordonați de ș. lcr. dr.ing. Andrei Stan.

Mențiuni au obținut echipa de la ETTI formată din Vlad Corjauceanu și Vlad Conut, studenți în anul IV-lea, cu proiectul ”Door control module” (coordonator ș. lcr. dr. ing. Cristian Aghion) și Marian Platonov din anul al IV-lea, cu proiectul ”Discovery Arduino RoboTank” (coordonator ș. lcr. dr. ing. Cristian Aghion).

Premiile acordate de firmele INFINEONMICROCHIPSILICON SERVICE și TECHNOFUSION au constat în bani, plăcuțe de dezvoltare și componente electronice. Firma CONTINENTAL a oferit drept premiu studenților posibilitatea de a participa la evenimentul ”Formula Student East Europe” care va avea loc în perioada 22-25 August în Ungaria, la Gyor.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.