loader image

Șase studenți ai Universității Tehnice vor primi burse de 9.600 de lei de la compania Tenaris Silcotub Zalău

Șase studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași s-au numărat printre câștigătorii burselor Roberto Rocca, oferite de către compania Tenaris Silcotub Zalău. Aceștia vor primi burse de 800 de lei timp de 12 luni, ajungând să încaseze în total 9.600 de lei din partea companiei.

Cei șase tineri provin de la cinci facultăți ale TUIAȘI. Cristina Florentina Savu și Vlad Cazacu de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, Laura Elena Țiplea de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și Dan Irinel Archip de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată sunt studenți la licență, în timp ce Alexandru Cohal de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Ioan Adrian Spiță de la Facultatea de Mecanică sunt înmatriculați la studiile de masterat.

Criteriile de selecție din rândul studenților au ținut cont de rezultatele excepționale la activitățile didactice, abilitățile de lider ale acestora și pasiunea pentru inginerie, fiind vorba de tinerii care vor proiecta lumea în care vom trăi, cu toții, mâine. Pentru alegerea câștigătorilor, compania vine și desfășoară o serie de interviuri anual în fiecare dintre universitățile partenere, criteriile de selecție pentru oferirea burselor fiind stabilite exclusiv de către Tenaris Silcotub Zalău.

TUIAȘI a fost reprezentată la ceremonia de decernare a burselor de prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică, conf. univ. dr. Bogdan Ciobanu, prodecan al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial și șef de lucrări univ. dr. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor. Andrei Victor Sandu, în calitate de președinte al Forumului Inventatorilor Români, a acordat Companiei Tenaris Silcotub din Zalău o medalie și o plachetă pentru întreaga activitate de cercetare desfășurată de aceasta de-a lungul timpului.

„Numărul universităților implicate în acest program de burse Roberto Rocca a crescut, în anul acesta acordându-se și o bursă Universității «Babeș-Bolyai» din Cluj Napoca. A fost o manifestare foarte frumoasă, foarte caldă, deoarece profesorii implicați în acordarea acestor burse formează deja o mică comunitate la nivel național. Ne întâlnim periodic, cel puțin o dată pe an atunci când se desfășoară această activitate de decernare. După decernare, o parte dintre participanți au vizitat fabrica, iar studenții au fost implicați într-un workshop. Ei desfășoară anumite activități în comun, e important că se cunosc, sunt studenți de factură bună din diverse zone alte tehnicii, din diverse facultăți, cu diverse preocupări, dar care au în comun performanța în activitate științifică și didactică”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin.

În total, au fost premiați 40 de studenți de la șase centre universitare din țară: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, TUIAȘI, Universitatea Politehnica București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tema ceremoniei de decernare a burselor Roberto Rocca a fost una în ton cu dezvoltarea tehnico-științifică accelerată a acestui început de mileniu și anume creativitatea, cu toate valențele acesteia. La ceremonie a participat în calitate de invitat special Andi Moisescu, ca fondator al ApropoTV, care a susținut o conferință motivațională despre dezvoltarea personală, apreciată de către toți studenții prezenți. 

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.