loader image

Conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi este noul prorector responsabil cu studenții la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a decis să o numească pe conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, de la Facultatea de Mecanică, în funcția de prorector responsabil de relația cu studenții.

Propunerea conducerii universității a fost validată joi, 14 februarie 2019, în ședința Senatului TUIASI, iar conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi își va intra în atribuții începând cu ziua de luni, 18 februarie. Aceasta a precizat că numirea o onorează din două puncte de vedere: în primul rând, fiindcă va face parte din echipa de management a universității, și a doua pentru că are oportunitatea de a continua munca „unui dintre cei mai bun profesori și oameni ai universității”, prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, care s-a stins din viață anul trecut.

„A fost unul dintre maeștrii mei; de la el am învățat că într-o astfel de muncă trebuie să pui suflet, să fii tenace și înțelept, și să tratezi problemele profund și cu mult echilibru. Am colaborat adesea cu echipa de conducere; în decursul actualului mandat, ei au reușit să înceapă transformarea TUIASI într-un important brand universitar românesc. Mă alătur echipei cu multă determinare, cu resursele mele de experiență, pricepere și implicare”


a precizat conf. univ. dr. Lidia Gaiginschi.

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat că este convins de faptul că conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi este una dintre cele mai potrivite persoane a coordona Prorectoratul Relația cu Studenții, fiindcă are o mare parte dintre abilitățile pe care le avea și prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan în comunicarea cu studenții, experiență pe care a căpătat-o în perioada cât a fost prodecan al Facultății de Mecanică.

„Regretatul nostru coleg, profesorul Cezar Oprișan, a avut un mod aparte de a lucra cu studenții, mai ales din poziția de prorector. Dumnealui a reușit să stabilească o conexiune strânsă apropiată, chiar cu interferențe empatice și, în același timp, foarte eficientă cu studenții. Am spus-o, nu doar o dată, că va fi greu să putem suplini maniera de lucru deosebit de elegantă pe care acesta a reușit să o construiască. Doamna conferențiar are și un fapt pe care îl consider esențial pentru performanța unei echipe: are un puternic simț al apartenenței la o echipă”


a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.