loader image

Universitatea Tehnică va găzdui o delegație formată din peste 30 de experți în e-guvernare ai Uniunii Europene

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va găzdui luni, 18 februarie 2019, de la ora 16.00, o delegație europeană de peste 30 de persoane din statele membre ale Uniunii Europene.

e governance.jpg

Aceștia vor participa la o discuție despre poveștile de succes de la Iași din domeniul tehnologiei, despre felul în care interacționează mediul universitar cu cel de afaceri, în special industria de IT, dar și start-up-urile din domeniu, cu diferitele componente ale comunității locale. Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe din Corpul T, clădirea Rectoratului TUIASIfiind urmată apoi de vizita a cinci dintre cele mai moderne laboratoare din facultățile instituției de învățământ superior.

Delegația europeană va fi întâmpinată de colectivul academic al TUIASI, urmând ca la întâlnirea de la ora 16.00 să fie susținute pe tema stabilită două alocuțiuni de către rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și prorectorul responsabil cu activitatea de cercetare, inovare și dezvoltare, prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin.

„Am acceptat cu bucurie invitația președintelui Consiliului Județean Iași de a deveni parteneri în organizarea și desfășurarea acestui eveniment important în orașul nostru. De altfel, având în vedere tematica evenimentului și profilul de expertiză al participanților, cred că alegerea universității noastre este justificată. După cele două prezentări în plen, delegația Uniunii Europene va vizita cinci laboratoare, care acoperă, prin profil, cele mai noi domenii de interes din știința actuală, nu doar ale noastre, și anume IT, robotică, aeronautică, energetică și seismică”


 a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Întâlnirea de la Politehnica ieșeană prefațează conferința de marți, 19 februarie 2019, de la Palatul Culturii, când experții români și cei străini se vor reuni pentru a dezbate aspecte cu privire la obiectivele și interesele europene în implementarea conceptului de e-guvernare la nivelul Uniunii Europene în cadrul conferinței „Moving towards digital communities”La acest eveniment, TUIASI este singura universitate care va susține o prezentare într-unul dintre paneluri ce se vor desfășura la întâlnirea de la Palatul Culturii.

„Misiunea noastră onorantă va continua marți, când vom susține o conferință tematică în cadrul primului panel de lucru, de această dată la Palatul Culturii. Sunt convins că prin ceea ce vom discuta, prin ceea ce vom prezenta, vom evidenția tradiția în excelență academică a Politehnicii ieșene, iar acest parteneriat cu Consiliul Județean Iași va continua și pentru evenimentele următoare derulate cu ocazia Președinției României la Consiliul Europei”


a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Evenimentul are loc în contextul deținerii de către România a președinției Consiliului European în primele șase luni ale anului 2019 și este organizat de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Consiliul Județean Iași.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.