loader image

Elevii de liceu din Iași învață alături de studenții TUIASI să facă primul pas în electronică

Studenții de la Liga Studenților Electroniști din Iași împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează și în acest an proiectul „ElectroStep-Primul pas în electronică”, în perioada 9 martie – 20 aprilie 2019.

Proiectul, care este dedicat elevilor de liceu, își propune să îi învețe principalele elemente de bază ale electronicii, să îi ajute să adune informații din acest domeniu.

Întâlnirile vor avea loc în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 12.00, următoarele ședințe urmând astfel să aibă loc pe 23, 30 martie, 6, 13 și 20 aprilie. Elevii se vor întâlni cu studenții în incinta facultății. „Datorită evoluției constante a electronicii, zi de zi evoluăm și noi. Curiozitățile cresc, iar proiectul nostru «ElectroStep- Primul pas în electronică!», vine în sprijinul elevilor doritori să adune informații din acest domeniu foarte căutat. Ne dorim să aducem un plus de cunoștințe teoretice, dar mai ales practice”, au precizat organizatorii.

La finalul celor șapte ședințe va fi organizat un concurs cu premii și unde elevii își vor putea testa cunoștințele acumulate pe parcursul proiectului. „ElectroStep-Primul pas în electronică” se află la a treia ediție, prima fiind organizată în anul 2017, când în urma acestui proiect opt elevi au ales să urmeze studiile Facultății de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.