loader image

IS ReNeW, Compania Anului 2013 în România

Întreprinderea simulată IS ReNeW de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) a cîștigat marele premiu la faza națională a competiției „Compania Anului 2013”, organizată de Junior Achievement Young Enterprise România.

Echipa ReNeW formată din studenții Bogdan Istrate de la Facultatea de Mecanică, Diana Georgiana Zdrobiș și Ovidiu Ștefan Farcași de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și coordonată de ș. lcr. dr. ing. Brîndușa Mihaela Robu a concurat împotriva a alte 12 idei de afaceri și s-a calificat la faza europeană a competiției. Premierea a avut loc pe 29 mai, la București, în cadrul Galei „Romanian Business Hall of Fame 2013”.

is-renew-compania-anului-2013-in-romania

S.C. IS ReNeW S.R.L. simulează o întreprindere care produce și comercializează produse cosmetice și farmaceuticede o calitate superioară, create doar din extracte naturale, la prețuri accesibile. Aceasta a fost înființată în cadrul proiectului POSDRU De la teorie la practică prin Întreprinderea Simulată”, coordonat la TUIAȘI de prof. univ. dr. ing. Constantin Baciu. Scopul acestui proiect a fost ca studenții să dobîndească și să-și dezvolte competențele și abilitățile antreprenoriale. Actualmente, deorece ideea de afacere ReNeW a căpătat contur în mediul simulat, se dorește implementarea ei în realitate. 

În perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013 au avut loc etapele preliminare de înscriere, analiza ideilor de afacere și selecția celor mai bune 12 idei de afacere din România. Faza finală europeană, Junior Achievement Young Enterprise – Company of the Year va avea loc în perioada 3-5 iulie 2013, la Liege, Belgia.

is-renew-compania-anului-2013-in-romania

Junior Achievement Young Enterprise România este o organizație non-profit fondată în 1993 și este parte a Junior Achievement Wordwide USA și Junior Achievement Young Enterprise Europe. Este o organizație internațională de educație economică și antreprenorială, programele fiind urmate în 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea. Aceasta pune accent pe programele de tip „learning by doing” care sînt urmate anual în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.