loader image

Workshop internațional pentru identificarea soluțiilor de stopare a poluării mediului înconjurător

În cadrul proiectului Erasmus+ „Problem solving in STEAM or MINT subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany” (2017-1-DE03-KA219-035584_4), în data de 22 octombrie 2019, începând cu ora 15:00, va avea loc workshop-ul cu titlul „Actual Problems of Environmental Concern in Romania and European Countries”, în Sala de Consiliu a Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

Sursă foto: Foto-RabePixabay

Workshop-ul este co-organizat de:

  • Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, reprezentat de Mihaela Ionescu, director adjunct;
  • Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), România, reprezentat de prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, director de departament

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă identificarea problemelor legate de poluarea mediului înconjurător în comunitățile din care provin școlile participante (Korbinian Aigner Gymnasium din Erding, Germania, St Dominic’s Girls Grammar School din Belfast, UK, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, România), precum și găsirea unor posibile soluții de reducere a impactului poluării mediului. Grupul țintă este format din elevi de clasele IX – XI de la profil real (matematică – informatică sau științe), respectiv cadre didactice cu specializări din domeniul STEAM, cu competențe de comunicare în limba engleză. La workshop vor participa 26 elevi și 7 cadre didactice din Irlanda de Nord, Germania și România.

„Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului are un profil de activitate complex în domeniul protecției mediului, combinând armonios, în activitățile desfășurate (predare, cercetare, dezvoltare/inovare, diseminare la parteneri educaționali sau economici), elemente provenind din ramuri precum științele naturale, tehnologie, inginerie și matematici aplicate, acestea reprezentând disciplinele cunoscute sub denumirea de STEAM sau MINT. Performanțele departamentului în educație, cercetare, vizibilitate națională și internațională și a parteneriatelor create în vederea colaborărilor instituționale, au fost reflectate prin ocuparea primului loc, în clasificările naționale a programelor, din domeniul Ingineriei Mediului (în 2011)”

a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu

În acest context, în cadrul workshop-ului, prezentările și activitățile interactive vor fi susținute de membrii Departamentului Ingineria și Managementul Mediului: prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu și șef lucrări dr. ing. Corina Mustereț – pe tematica poluării resurselor de apă, conf. univ. dr. ing. Brîndușa Slușer – pe tematica evaluării impactului poluării aerului și șef lucrări dr. ing. Daniela Gavrilescu – pe tematica managementului deșeurilor solide.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.