loader image

Clarivate-ExLibris, Clarivate-ProQuest și Choice-ACLR vă invită la evenimente online gratuite în luna noiembrie 2023

Clarivate-ExLibris, Clarivate-ProQuest și Choice-ACLR vă invită la evenimente online gratuite și care se adresează bibliotecarilor, studenților și cercetătorilor interesați din universitatea noastră.

Pentru înregistrare la aceste evenimente gratuite accesaţi link-ul prezentărilor care se vor desfășura pe:

02 noiembrie 2023, ora 17.00 – Deblocarea conexiunilor: modul în care utilizatorii bibliotecii beneficiază de datele deschise conectate – Clarivate-ExLibris

Prezentatori:    

  • Itai Veltzman, director de management de produs, Ex Libris, parte a Clarivate
  • Yisrael Kuchar, director senior de management de produs, Ex Libris, parte a Clarivate

Datele deschise conectate sunt o resursă transformatoare pentru biblioteci, sporind capacitatea acestora de a servi eficient utilizatorii în era digitală. Aceasta îmbogățește cercetarea, simplifică descoperirea resurselor, oferă acces personalizat, asigură credibilitatea informațiilor și poziționează bibliotecile drept parteneri de cunoștințe esențiali pentru cercetătorii și studenții lor.

Adoptarea datelor deschise conectate poate crește semnificativ experiența bibliotecii pentru utilizatori și poate împuternici rolul central al bibliotecii în promovarea accesului la cunoștințe și la informații.

Alăturați-vă unei discuții online fascinante și învățați direct de la prezentatori modul în care Ex Libris, parte din Clarivate, colaborează cu comunitatea, abordează nevoile comunității și aduce date deschise legate în biblioteci pentru a crea un ecosistem de metadate de descoperire globală și interoperabilitate cuprinzătoare.

În această prezentare veți obține informații despre modul în care viziunea legată de date deschise devine o realitate în cadrul soluțiilor Alma și Primo, văzând ce există astăzi și ce urmează să vină în viitorul imediat, pentru a oferi cele mai bune servicii posibile pentru personalul și utilizatorii bibliotecii. Observați cum catalogarea este mult mai precisă și mult mai puțin manuală, descoperind în același timp cum rezultatele căutării sunt mai rapide și mai relevante, mai fiabile și mai informative.

Discuția va include, de asemenea, gânduri despre modul în care datele deschise legate și inteligența artificială (AI) sunt împletite.

02 noiembrie 2023, ora 17.00 – Construirea colaborării în cercetare în medii globale – Choice-ACLR

Prezentatori:

  • Rebecca Cooney  -Editor Șef, Nature Mental Health
  • Simon Baker – Editor Șef, Nature Index.

Alăturați-vă acestei prezentări pentru a afla cum o bună colaborare este importantă pentru succes în multe domenii ale vieții noastre și este absolut esențială pentru cercetare. Colaborarea este alegerea logică pentru instituții și cercetători și a devenit din ce în ce mai obișnuită.

Numărul de autori per publicație a crescut în toate disciplinele începând cu anii 1980 și s-a constatat că colaborarea internațională a crescut de la 14% la 24% din lucrări.

În acest webinar de o oră prezentat de Springer Nature, Choice și ACRL, prezentatorii Rebecca Cooney, PhD, redactor șef al Nature Mental Health și Simon Baker, redactor șef al Nature Index, vor împărtăși cele mai recente informații și vor discuta despre urmatoarele subiecte:

  • Informații despre date privind tendințele actuale de cercetare la nivel global
  • Colaborare și știință mare
  • Constatări actuale despre colaborarea globală Nord-Sud
  • Cum pot beneficia zonele rurale de știința din orașe prin colaborare
  • Beneficiile colaborării
  • Facilitarea colaborării în cercetare din perspectivă editorială
  • Rolurile pe care bibliotecarii și managerii de informații le pot juca pentru a-și sprijini cercetătorii

16 noiembrie 2023, ora 17.00Despre schimbarea cererii din învățământ superior: bibliotecile conduc calea – Clarivate-ProQuest

Pe măsură ce cererea pentru noi programe de studii continuă să crească, este esențial ca bibliotecile să rămână în fruntea peisajului educațional cu evoluție rapidă. Acest webinar este exclusiv cu consultanța de cercetare de piață Hanover Research.

Alăturați-vă acestei sesiuni captivante și obțineți informații valoroase despre lumea dinamică a diplomelor emergente din învățământul superior și despre modelarea viitorului mediu academic în 2024 și nu numai.

În această sesiune online, se vor explora concluziile cheie din raportul Hanover Research privind tendințele emergente în învățământul superior 2023-2024 și se va discuta despre modul în care bibliotecile pot răspunde în mod proactiv la schimbări prin servicii inovatoare și practici de dezvoltare a colecțiilor cu gândire de viitor.

Prezentarea atinge următoarele teme:

  • Înțelegerea diplomelor emergente: obținerea unei perspective asupra gamei diverse de programe pe care universitățile le introduc.
  • Rolul bibliotecilor: Aflați cum bibliotecile pot adapta colecțiile, resursele și serviciile pentru a sprijini în mod eficient programele de licență emergente.
  • Transformare digitală: Descoperiți modul în care bibliotecile pot folosi resurse multidisciplinare, cum ar fi abonamentul de carte electronică Academic Complete, pentru a satisface nevoile unice ale studenților și cercetătorilor din domeniile emergente.
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.